Neprotingas baskų sūrio pyrago receptas – sausainis ir Kate

riekelė baskų sūrio pyrago

Štai mano mėgstamiausias saldus desertas! Šis sūrio pyrago receptas kilęs iš Ispanijos baskų regiono – konkrečiai iš restorano „La Viña“, kur ant sienų rikiuojasi švieži sūrio pyragaičiai ir kvepia dangumi.

Sąžiningai, nesu tikras, kodėl šis sūrio pyragas (tarta de queso ispaniškai) čia vadinamas baskų sūrio pyragu. Turėtume tai pavadinti La Viña sūrio pyragu arba Santjago Riveros sūrio pyragu, kad galėtume visiškai atsiduoti žmogui, sukūrusiam šią koncepciją 1990 m.

Baskų sūrio pyrago ingredientai

2019 m. per medaus mėnesį San Sebastiane mėgavomės tikrais pasiūlymais. Vakarą praleidome klaidžiodami po senąją miesto dalį, ragaudami pintxos ir gurkšnodami nuostabų nebrangų baltąjį vyną, kaip ir San Sebastiane. Aš primygtinai reikalavau, kad „La Viña“ užleistume vietos stebuklingam, mitiniam sūrio pyragui, todėl vaikščiojome už kampo, kol jį radome.

Pasukite keletą metų į priekį, ir mes nemiegame su kūdikiu namuose. Mano vyras iš vietinės parduotuvės parnešė namo netikėtą baskų sūrio pyragą. Nuo to laiko įkyriai atkuriame jį namuose, išbandydami skirtingus metodus ir proporcijas. Labai džiaugiuosi galėdamas šiandien su jumis pasidalinti tobulu receptu.

Baskų sūrio pyrago maišymo procesas

6 priežastys mylėti baskų sūrio pyragą

Prieš pereidami prie recepto, štai kodėl jums patiks baskų sūrio pyragas. Tai patirtis!

  1. Baskų sūrio pyragas yra nepaprastai skanus. Jis yra kreminis, sodrus ir aštrus su giliai karamelizuota plutelė viršuje, suteikianti daugybę skonio.
  2. Baskų sūrio pyragas yra lengviausias iš naminių sūrio pyragų. Jei turite ingredientų, galite jį pasigaminti bet kokiai progai – Valentino dienai, šventinei vakarienei, pasivaišinti su draugais ar tiesiog kaip smagiam savaitgalio projektui. Tiesiog atminkite, kad jam atvėsti prireiks maždaug valandos, o tai puikus receptas, kurį galite paruošti dienai į priekį, jei toks laikas jums tinka.
  3. Baskų sūrio pyragui nereikia vandens vonios. Tikrai, mes nori viršus įtrūkti. Priimti jį!
  4. Nėra jokios plutos, dėl kurios būtų galima nervintis. Vėlgi, priimkite patirtį. Karamelizuotame viršūnėje gausu skonio, to tikrai nepraleisite.
  5. Tai ne taip pat saldus. Tradicinis sūrio pyragas gali būti per saldus, o baskų sūrio pyragas tokiu būdu nėra stulbinantis. Toliau pateiktame recepte pateikiamas cukraus kiekio diapazonas, kad galėtumėte jį pritaikyti savo skonio receptoriams.
  6. Baskų sūrio pyragas gerai užšąla. Likusį sūrio pyragą laikykite šaldytuve keletą mėnesių arba iškepkite papildomą sūrio pyragą, kurį turėsite po ranka kitai šventei. Sūrio pyragą galite pjaustyti net tada, kai jis sušalęs, todėl bet kada galėsite ištraukti gabalėlį.

sūrio pyrago supylimas į paruoštą keptuvę

Baskų sūrio pyrago ingredientai

Štai ko jums reikės norint pagaminti šį nuostabų sūrio pyragą:

Sūrio kremas

Kaip ir kiti sūrio pyragai, šis baskų sūrio pyragas priklauso nuo grietinėlės sūrio dėl savo tvirtumo, kremiškumo ir aštrumo. Šiam receptui jums reikės dviejų svarų, tai yra keturi aštuonių uncijų grietinėlės sūrio blokai. Šio recepto nepakeiskite „grietinėlės sūrio užtepėlės“ ar plakto grietinėlės sūrio.

Cukrus

Čia geriausiai tinka paprastas senas cukrus. Bandžiau receptą gaminti su medumi, bet jis tiesiog nebuvo toks geras ar kreminis. Jei norite lengvai saldaus sūrio pyrago, kurio skonis vis dar yra skanėstas, naudokite vieną ir ketvirtadalį puodelių cukraus. Norėdami gauti daugiau tradicinio saldumo, pridėkite dar vieną ketvirtadalį puodelio. Saldumas yra subjektyvus, bet mes pastebėjome, kad saldumas yra bauginantis, kai naudojome arčiau dviejų puodelių.

Sunkus kremas

Sunki grietinėlė praskiedžia grietinėlės sūrio mišinį jo nelaistydamas. Šiam receptui mums reikės vienos puslitros riebios grietinėlės. Dalį jo iš anksto sunaudosime su kreminiu sūriu, kad padėtume sumaišyti, o likusią dalį įdėsime vėliau.

Kiaušiniai

Sūrio pyrago struktūra priklauso nuo kiaušinių. Pustuzinis kiaušinių – kaip tik; septyni kiaušiniai yra blaško kiaušinio skonio.

Vanilės ekstraktas

Nors techniškai neprivaloma, lengvas vanilės purslas šiek tiek padidina skonį.

Miltai

Nedidelis miltų kiekis sugeria drėgmės perteklių, kuris išryškėja kitą dieną. Turite keletą variantų. Puikiai tinka universalūs miltai, kaip ir išsijoti viso grūdo kvietiniai miltai (nesijoti sūrio pyrage paliks mažų sėlenų dėmelių). Kad sūrio pyragas būtų be glitimo, sėkmingai panaudojome Bob’s Red Mill Gluten Free 1-to-1 kepimo miltus.

Karštas iš orkaitės ištrauktas baskų sūrio pyragas

Baskų sūrio pyrago patarimai

Tebūnie baskų sūrio pyragas.

Išbandžiau keletą baskų sūrio pyrago variantų – su apelsinų žievelėmis, medumi vietoj cukraus, graikiško jogurto vietoj kreminio sūrio, ant viršaus maceruotomis braškėmis ir pan. Baskų sūrio pyragas tikrai geriausiai patiekiamas paprastas. Su karamelizuotu viršumi niekaip nenuobodu. Tai malonumas! Jei norite pridėti šiek tiek pateikimo vertės, pabandykite patiekti su prinokusiomis raudonomis braškėmis ant šono.

Naudokite virtuvinį kombainą arba maišykite ant silpnos ugnies.

Norėdami gauti geriausią tekstūrą, vengti plakant orą į tešlą arba permaišant tešlą. Tai svarbiausia! Naudoti didelis virtuvės kombainas, jei jį turite (mažiausiai 12 puodelių talpa) arba maišytuvą mažu greičiu. Mažas maišymo greitis gali užtrukti keletą papildomų minučių, tačiau verta palaukti.

Žinokite, kada tai bus padaryta.

Kepkite, kol sūrio pyragas bus giliai auksinės spalvos viršuje, o vidurys vis dar labai sustings, maždaug 60–65 minutes. Atvėsus, vidurys pakankamai gerai sustings, kad būtų galima pjaustyti, o viršus išgaruos ir taps tamsesnis ir labiau blizgus.

Baskų sūrio pyragas

Rekomenduojama įranga

Jei kepate reguliariai, tikriausiai turėsite viską, ko reikia šiam receptui. Norint namuose kepti baskų sūrio pyragą, jums tikrai reikia šių daiktų (nuorodos yra filialų nuorodos):

Didelis virtuvinis kombainas arba mikseris

Naudokite didelį virtuvinį kombainą (mažiausiai 12 puodelių – naudojau savo Vitamix virtuvinio kombaino priedą) arba stovinį maišytuvą (dabar geri „KitchenAid at Target“ pasiūlymai!) arba rankinį maišytuvą su dideliu maišymo dubeniu (aš nesu šis 7 greičių maišytuvas). Pabandžiau šį sūrio pyragą gaminti rankomis ir buvo taip sunku, kad atsisakiau.

Pergamentinis popierius

Keptuvei iškloti reikės pergamentinio popieriaus. Be pergamentinio popieriaus jūsų sūrio pyragas persipildys į orkaitę!

Spyruoklinė keptuvė

Galiausiai sūrio pyragui kepti reikės 9 colių spyruoklinės formos. Spyruoklinės formos keptuvė yra idealaus aukščio ir leidžia lengvai nuimti šonus prieš patiekiant.

Jei turite tik 10 colių spyruoklinę keptuvę, tai greičiausiai veiks. Jūsų sūrio pyragas gali būti paruoštas šiek tiek anksčiau, todėl, artėjant laikui, stebėkite jį ir vadovaukitės pateiktais vaizdiniais nurodymais. Nerekomenduoju šio recepto keisti torto formos, nes šonai tikriausiai per trumpi.

Pjaustytas baskų sūrio pyragas

Kaip patiekti baskų sūrio pyragą

Baskų sūrio pyragas, kaip ir dauguma kepinių, kitą dieną dar skanesnis. Skoniai tampa sudėtingesni ir gerai išvystyti. Jei turite laiko, sūrio pyragą pasigaminkite iš anksto.

Kai kurie siūlo patiekti baskų sūrio pyragą kambario temperatūroje. Man patinka šis sūrio pyragas, patiekiamas bet kur – nuo ​​švelniai šilto iki tiesiog išimto iš šaldytuvo atšaldyto. Man net patinka tiesiai iš šaldiklio. Kitaip tariant, aš nesu išrankus temperatūrai.

Jei norite pagyvinti lėkštę, tiesiog patiekite griežinėlius su raudona braške ant šono.

„La Viña“ sūrio pyragą dažnai patiekia su stikline saldaus Pedro Jimenez chereso. Man patinka šis sūrio pyragas su taure sauso baltojo vyno, pavyzdžiui, Albariño ar Sauvignon Blanc, arba sausu rožiniu. Taip pat galite paragauti sauso, išskirtinio sidro, kokį rasite San Sebastiane. Mums patinka ANXO sidras.

Daugiau desertų receptų, kuriuos galite išbandyti

Jei jums patinka šis sūrio pyrago receptas, išbandykite ir šiuos:

Komentaruose praneškite man, kaip pasirodė jūsų baskų sūrio pyragas! Man patinka jus girdėti.

riekelė baskų sūrio pyrago prie sūrio pyrago

Spausdinti

Parašykite komentarą