"Galapagų" žvaigždės prašo rožių, ekologinių patiekalų ir šampano

Jau šį savaitgalį Zaraso ežero saloje griaudės festivalis „Galapagai 2016. Švedijos muzikos apdovanojimuose šiemet sublizgėjusi lietuvių ir sirų kilmės reperė Silvana Imam į festivalį atvyks su mama ir užkulisiuose pasiners į kibernetinių žaidimų pasaulį, o Ibizoje šiandien grojantys didžėjai „Gorgon City“ prieš pasirodymą ragaus brangaus šampano ir kartaus lietuviško alaus.

Pasaulinės šlovės sulaukę elektroninės muzikos propaguotojai „Gorgon City“, šiuo metu reziduojantys Ibizos klube „Amnesia“, į Zaraso ežero salą inkarą išmes jau ketvirtadienį. Dieną prieš „Galapagų“ festivalį atvyksta vilkikai su specialiai jų šou skirta technine įranga. Viskas bus montuojama jau iš vakaro. Šou nusimato išties efektingas: daug šviesų, tobulas garsas, azoto patrankos.

„Tai bus gyvas pasirodymas. Scenoje dirbs ne tik didžėjai, bet ir perkusininkas, du vokalistai. Iš viso atskrenda 20-ies žmonių komanda. Kai kurie atvyks iš vakaro, kiti – anksti ryte, o pagrindiniai „Gorgon City“ nariai – penktadienio vakarą, prieš pat šou, – pasakojo organizatoriai. – Užkulisiuose jiems turi būti patiekta gerai atšaldyto šampano, degtinės, energetinių gėrimų, lietuviško alaus ir limonado, kokio Lietuvoje nėra. Žvaigždės pageidauja žalių salotų, sojų batonėlių. Pabrėžta, kad maistas turi būti be gliuteno. Taip pat svečiai prašo keturių porų juodų kojinių, juodų rankšluosčių ir dviejų juodų marškinėlių.“

Silvana Imam

Trejų skirtingų marškinėlių, tik tokių, kurie švytėtų neoniniame apšvietime, pageidavo ir reperė Silvana Imam. Ji į Lietuvą atvyks likus kelioms dienoms iki savo šou. Prieš festivalį Silvana ketina aplankyti gimines Žemaitijoje. Vėliau kartu su mama ji atvyks į Zarasus, ten prie jų prisijungs likusi komanda.

„Atlikėjos pageidavimų sąrašas išties unikalus. Ji nori nintendo kompiuterinių žaidimų, mažojo golfo, taro kortų, horoskopų knygų, devynių baltų rožių, kurias ketina panaudoti savo pasirodymo metu, – atskleidė organizatoriai. – Silvanos persirengimo kambaryje turi būti įvairių vaisių asorti, imbierinių sulčių, kokosinio vandens. Taip pat reperė su kolegomis pageidauja šampano ir kreminio likerio, lietuviško alaus. Pastebėjome, kad visi atlikėjai, rašydami apie alų, išskiria, kad tai turi būti vietinis, kartus, geros kokybės alus.“

Po savo šou S. Imam prašo creme brulee deserto. Kitas maistas turi būti išskirtinai ekologinis, patiekalai – vegetariški, jokių picų, meksikietiškų užkandžių ar kitokio greitojo maisto.

Festivalis „Galapagai 2016“ vyks liepos 29-30 dienomis Zarasuose, ežero saloje. Šiemet iškils net 8 scenos, koncertuos 80 atlikėjų, iš viso numatyta 90 pasirodymų. Bilietus galima įsigyti festivalio puslapyje galapagai.lt arba „Tiketoje“.